(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Vanilkové rohlíčky
![Vanilkové rohlíčky](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/101202/12/j97683.jpg)
Potřebné ingredience
300g hladké mouky 200g másla nebo Hery 40g moučkového cukru 100g strouhaných vlašských oříšků 1 žloutek Na obalení moučkový cukr smíchaným s vanilkovým cukrem
Postup přípravy
Z uvedených ingrediencí zpracujeme těsto, které necháme ideálně do druhého dne odpočinout. Tvarujeme rohlíčky, které pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v horkovzdušné troubě na cca 160°C (nebo dle svých zkušeností s troubou).
Ještě horké obalujeme v přesátém moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Ještě horké obalujeme v přesátém moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/150308/21/b43507-1425845811.jpg)
funkymama
(upraveno)
11. 12. 2010, 21:28
konečně rohlíčky které se nelámou,nejsou placatý a první ochutnávka z balkónu-výýýýborný
děkuju a hezké vánoce
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/120212/18/b54541-1329067482.jpg)
DanielaV
(upraveno)
13. 12. 2010, 20:42
@funkymama
Jsem ráda, že se podařili a hlavně že chutnají
![(pernicek)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/130.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/071005/22/b9793-1191615668.jpg)
KOFI
(upraveno)
3. 12. 2010, 18:20
.. mě by jen zajímalo, jestli jsou rohlíčky tvarově stejné i po vytažení z trouby?? Co jsem dělala loni tak před vložením jsem je měla krásné a v troubě se pak mírně roztekly a vypadaly
. Tak letos hledám nějaký lepší recept....
![(N)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/46.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/120212/18/b54541-1329067482.jpg)
DanielaV
(upraveno)
8. 12. 2010, 11:35
@KOFI
Mě přijde, že max. trochu nabudou, ale rozhodně se neroztečou
Chce to ale dávat do rozpálené trouby. Zítra budu tvořit, tak můžu vyfotit před a po upečení.
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110115/18/b176678-1295112887.jpg)
kacapod
(upraveno)
3. 12. 2010, 20:02
@KOFI
já myslím,že čím tučnější těsto,tím míň drží tvar,hledejte recept,s menším množstvím tuku.ale v podstatě vanilkové rohlíčky jsou skvělé i když se vám rozpadnou při obalování a já ráda rozpadávám
![,-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
peta.peta
(upraveno)
3. 12. 2010, 18:01
Zdravím, můžete mi napsat jak děláte rohlíčky, že máte tak pěkný tvar? Tchýně to cpe do formiček a pak vyklepává a peče, což je hrozně pracné a mé výtvory děti nazvali červíčci
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/120212/18/b54541-1329067482.jpg)
DanielaV
(upraveno)
8. 12. 2010, 11:33
@peta.peta
Omlouvám se za opožděnou reakci...
Rohlíčky dělám normálně v ruce, odloupnu kus těsta, udělám kuličku, z kuličky váleček, ohnu do tvaru rohlíčku a je to. Jen to nechce dělat konce rohlíčků moc hubené, pak rádi se pálí
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![(F)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/9.gif)